Premier League: Gerwen misser semifinaler for første gang nogensinde

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

For første gang i hans karriere, vil Micahel van Gerwen ikke være en del af semifinalerne i Premier League efter stort nederlag.

Lørdag aften skulle det hele afgøres. Man skulle finde ud af, hvilke fire, som skal spille semifinaler, når Premier League skal afgøres i O2 Arena i Londen den 22. oktober.

På forhånd var det vidst, at Glen Durrant var sikret en plads, da han kun kunne blive overhalet af Gary Anderson, som indtog andenpladsen inden lørdagens kampe. Men for Gary Anderson, Peter Wright og Nathan Aspinall var intet sikkert på forhånd – alle kunne i teorien hentes af Gerwyn Price og Michael van Gerwen.

Price skabte spænding

I aftenens første kamp vandt Gerwyn Price med 8-3 mod Gary Anderson, da waliseren snittede hele 107,70. Resultatet betød, at Price lige akkurat sneg sig ind i top fire, da han havde havde en bedre forskel i legs end Nathan Aspinall havde. Det var dog sikkert, at Price ville ryge direkte ud af top fire igen, hvis Aspinall skulle vinde sin kamp mod Glen Durrant sidst på aftenen.

Prices sejr betød samtidig, at Andersons legforskel faldt til +6. Det åbnede en smal dør på klem for, at skotten kunne ryge ud af top fire. Det ville dog kræve, at Peter Wright vandt sin kamp mod Michael Smith, at Nathan Aspinall vandt mod Glen Durrant samt at Michael van Gerwen skulle slå Daryl Gurney med minimum fem legs.

Læs også: Nathan Aspinall afviser spekulationer om dartitis

Den teoretiske chance for dette blev dog ødelagt allerede i den næste kamp, da Gerwen floppede fælt og tabte med hele 8-2 til Daryl Gurney. Dermed var det første gang siden Michael van Gerwens debut i Premier League tilbage i 2013, at hollænderen ikke nåede semifinalerne – ja faktisk var det første gang, at hollænderen ikke vandt grundspillet.

Derfor var der nu kun spænding om hvorvidt det ville blive Gerwyn Price eller Nathan Aspinall som skulle følge Durrant, Anderson og Wright ind i semifinalerne. Peter Wright kunne således heller ikke hentes af nogen efter Gerwens nederlag – ikke at nederlaget betød noget, for verdensmesteren vandt sin kamp mod Michael Smith med 8-5.

Aspinall skulle selv afgøre det

I aftenens sidste kamp havde Glen Durrant intet at spille for. Ingen kunne tage førstepladsen, og de 25.000 pund, fra ham. Alligevel snittede den tredobbelte BDO-verdensmester lidt over 100 i kampen, men lige lidt hjalp det, for Nathan Aspinall var fast besluttet på den semifinaleplads, hvilket kom til udtryk i en 8-2 sejr for den tidligere UK Open-vinder – altså blev han fjerdemanden i semifinaleræset.

Udover det historiske i, at Michael van Gerwen for første gang ikke skal spille semifinaler siden sin debut, står det også klart, at Glen Durrant er den kun tredje spiller, som er sluttet som etter i Premier League grundspillet nogensinde. De to andre er Phil Taylor og Michael van Gerwen.


Premier League resultater runde 16 (05-09-2020)
Gerwyn Price (107,70) 8-3 (83,39) Gary Anderson
Daryl Gurney (91,04) 8-2 (91,74) Michael van Gerwen
Peter Wright (96,62) 8-5 (94,33) Michael Smith
Nathan Aspinall (101,46) 8-2 (100,15) Glen Durrant


Premier League Play-Off program (22-10-2020)
Semifinaler
Glen Durrant v Gary Anderson
Peter Wright v Nathan Aspinall
Bedst af 19 legs

Finale
Durrant/Anderson v Wright/Aspinall
Bedst af 21 legs


Premier League table


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*