Henrik Vestbo om mulig afvikling af DM: ‘Det ser problematisk ud’

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, betegner udsigterne til at afholde danmarksmesterskabet 2020 som problematiske.

Det skulle oprindeligt have været afholdt i weekenden mellem den 14.-15. marts, men blev sidenhen udskudt til den 14.-15. november grundet coronakrisen.

Til trods for de otte måneders udskydelse, så hænger muligheden for at afholde danmarksmesterskabet 2020 imidlertid fortsat i en tynd tråd. Det erkender Dansk Dart Unions formand, Henrik Vestbo, til Dartnyheder.dk.

– Det ser problematisk ud, det gør det, lyder det fra formanden.

– Det vil være pisse ærgerligt, hvis vi ikke kan afholde det, og derfor arbejder vi i bestyrelsen nu på at forberede os på alternative spil- og kvalifikationsformater, for det kan sagtens blive nødvendigt, sådan som situationen er netop nu.

Dårligere stillet end forventet

Henrik Vestbo har flere gange udtalt sig til Dartnyheder.dk om mulighederne for at afholde DM i 2020, hvortil svaret de foregående gange har været, at perspektiverne i høj grad har været afhængige af coronasituationens udvikling i Danmark.

Læs også: Oversigt: Alle mandlige medaljevindere ved DM siden 1977

Den nuværende situation hvor regeringen har måttet udskyde den såkaldte “fase 4” i regeringens genåbningsplan og det stigende smittetal i visse dele af landet giver dog ikke anledning til optimisme.

– Vi havde jo håbet på, at den forholdsvis lange udskydelse ville øge mulighederne for at afholde vores DM, men sådan som tingene ser ud nu, så er det nok tvivlsomt, om vi kan få lov til at afholde DM, som vi plejer, lyder det fra Henrik Vestbo.

Undersøger alternative muligheder

Det individuelle danmarksmesterskab har tradition for at tiltrække flere hundrede deltagere i løbet af en weekend, og det er med det perspektiv in mente, at Henrik Vestbo og resten af DDU’s bestyrelse er begyndt at undersøge mulighederne for at afholde DM på en anderledes måde, end man er vant til.

– En mulighed, som vi kigger på, er jo, at man kan afholde indspilsturneringer rundt om i landet, hvor vinderne så kvalificerer sig til det afgørende danmarksmesterskab. På den måde kan vi minimere antallet af personer, der samles ét sted af gangen.

Hvad foretrækker du?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

– Udfordringerne ved at gøre det på den måde er dog, at vi ikke har særlig lang tid at løbe på, hvis vi skal nå at finde klubber og spillesteder, der kan være vært for og arrangere indspillene. Derudover skal vi forholdvis hurtigt kunne fastsætte nogle datoer, så spillerne har en ærlig chance for at kunne deltage, lyder det.

Mulighed for aflysning

Til trods for at bestyrelsen altså undersøger mulighederne for, hvorvidt DM kan afholdes på anden vis end man plejer, så understreger Henrik Vestbo imidlertid fortsat, at det mest sandsynlige scenarie er, at DM afholdes som vanligt, eller at det helt aflyses.

– Tiden arbejder jo imod os, så selvom vi ufatteligt gerne vil, så ser det altså svært ud, i forhold til at kunne nå at omorganisere afholdelsen af et DM.

– Vi arbejder naturligvis på en løsning, for vi håber for alt i verden, at vi kan afholde vores nationale mesterskab – men det mest sandsynlige scenarie er jo nok, at vi må håbe på, at det til november vil være muligt at afholde DM som vi plejer at gøre det. Hvis ikke vi kan det, så vil det være naivt at udelukke muligheden for en aflysning, afslutter Henrik Vestbo.

Tror du, at DM bliver afholdt i 2020?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*