Holbæk og Lido stryger til tops efter første runde i 1. division – Danmarksmestrene tabte stort

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Dansk Dart Union

Nicolai Olsen og resten af Holbæk mandskabet kan glæde sig over en foreløbig førsteplads i landets bedste dartrække.

Forrige sæsons danmarksmestre fra Holbæk Dartklub ligger side om side med Horsensklubben Lido i toppen af 1. division, efter der onsdag aften blev taget hul på en ny sæson i Danmarks bedste dartrække.

Mens Holbæk sikrede sig en komfortabel 12-4 sejr over oprykkerne fra FIOV, så sikrede Lido sig en ligeledes sikker sejr med samme cifre over turneringens øvrige oprykkere fra Hovsa.

Dagens helt store historie var dog Aabenraas overbevisende sejr på 11-5 over de regerende danmarksmestre fra Fluen. De to sønderjyske klubber er på forhånd udset til at skulle kæmpe med om DM-guldet, og Aabenraa kom således særdeles godt fra start på den nye sæson, hvor særligt Niels-Jørgen Hansen brillerede med fire sejre ud af fire mulige og et snit per vundet leg på 18,50 pile.

Også Potten Dartklub og Studsen kunne trække sig sejrrigt ud af deres første opgør i sæsonen. Mens Potten besejrede lokalrivalerne fra Aros med cifrene 9-7, så viste Studsen gode takter i deres 10-6 sejr over DK26. En af de væsentligste årsager til Studsens, på papiret, overraskende sejr, var at klubbens 39-årige Patrick Heinsøe viste sig fra sin bedste side, ved at tage fire sejre med et gennemsnit på 18,75 per vundet leg.

Foruden Niels-Jørgen Hansen og Patrick Heinsøe, så var Holbæks Brian C. Crhistiansen den eneste spiller, der ligeledes formåede at vinde alle sine fire individuelle kampe. Det gjorde han med et gennemsnit på 18,67 pile per vundet leg. Dagens laveste snit målt i antallet af pile per vundet leg blev dog leveret af Potten Mogens Christensen, der til trods for sit gennemsnit på 17,80 måtte tage til takke med tre sejre, efter at have tabt 3-2 til Tom Veje Kristensen fra Aros.

Aftenens resultater betyder, at oprykningsklubberne FIOV og Hovsa er henvist til nedrykningspladserne. Kælderen og Assens er de eneste klubber, der endnu ikke har været i aktion, da de har udsat deres indbyrdes opgør til fredag den 28. august.

Næste gang 1. divisionsklubberne skal i aktion er på lørdag, hvor der spilles to spillerunder.

Stillingen i 1. division efter første spillerunde:

# Klub Kampe Vundet Uafgjort Tabt Score Point
1 Holbæk 1 1 0 0 12-4 3
2 Lido 1 1 0 0 12-4 3
3 Aabenraa 1 1 0 0 11-5 3
4 Studsen 1 1 0 0 10-6 3
5 Potten 1 1 0 0 9-7 3
6 Assens
7 Kælderen
8 Aros 1 0 0 1 7-9 0
9 Fluen 1 0 0 1 5-11 0
10 DK26 1 0 0 1 6-10 0
11 FIOV 1 0 0 1 4-12 0
12 Hovsa 1 0 0 1 4-12 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*