Krzysztof Ratajski besejrer Ian White i dramatisk finale ved Players Championship 4

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Krzysztof Ratajski vandt i dag karrierens syvende titel i PDC.

Efter en forrygende finale vandt Krzysztof Ratajski i dag sin syvende titel i PDC, da han besejrede Ian White 8-7 i finalen ved sæsonens fjerde Players Championship-turnering. Polakken har dermed vundet syv ranglisteturneringer i PDC, siden han vandt sin første for to år siden. Kun Michael van Gerwen har i mellemliggende periode vundet flere.

Selve finalen blev en særdeles velspillet og dramatisk en af slagsen. Ved stillingen 5-3 lignede det ganske vist, at 43-årige Ratajski havde slået et hul til White, men englænderen formåede at holde sig inde i kampen, frem til stillingen 7-5, hvor Ratajski igen havde lagt afstand, og nu blot var et enkelt leg fra sejren.

Takket være en 16-darter efterfulgt af en forrygende 12-darter lukket på 155 fik White dog tvunget Ratajski ud i et afgørende leg, hvor White sågar havde fordelen af udlægget. Med 16 tilbage efter 15 pile måtte White dog skuffet anerkende finalenederlaget, idet Ratajski afgjorde kampen med en 14-darter.

Finalenederlaget betyder, at White, der ellers har vundet 9 Players Championship-titler i karrieren, ikke har vundet en gulvturnering siden juni 2018, til trods for nu at have optrådt i fem finaler siden sidste turneringssejr. Til gengæld kan han glæde sig over at have vundet tre Europa Tour titler i samme periode.

Michael van Gerwen fortsat uden sejr

Selvom Michael van Gerwen kun skal tænke tilbage til november for at finde sin seneste turneringssejr, så er han dog fortsat uden en turneringssejr i 2020, efter han i dag tabte 6-4 i kvartfinalen til landsmanden Danny Noppert. Nederlaget betyder dog også, at ‘MVG’ ikke har vundet en gulvturnering i præcis et år, til trods for at have deltaget ved ni ProTour-turneringer, siden den seneste sejr ved Players Championship 3 sidste år.

Michael van Gerwen havde ellers vist storspil i forud for nederlaget til Danny Noppert, idet han i kampen forinden besejrede Gary Anderson 6-3 med et gennemsnit på 107,4. Den præstation kunne han dog slet ikke leve op til mod Noppert, hvor han måtte tage til takke med et gennemsnit på 94,4.

De svigende præstationer har været særdeles sigende for Michael van Gerwens foreløbige sæson, hvor han ved flere lejligheder, blandt andet i Premier League, ganske vist har formået at snitte langt over 100, men flere gange også har haft svært ved at snitte over 95. Det foreløbige sæsongennemsnit på 98,31 på ProTouren er ganske vist det fjerde højeste af alle (Peter Wright er nummer ét med et gennemsnit på 100,79), men er også under det niveau, som verdensetteren har vist de seneste sæsoner. Særligt det lave bundniveau virker i den forbindelse atypisk for den tredobbelte verdensmester, der har mulighed for at vinde sin første turnering i 2020 allerede i næste weekend – med mindre han melder afbud. Her fortsætter ProTouren således med yderligere to Players Championship-turneringer.

Nedturen fortsætter for Daryl Gurney

Blandt søndagens største tabere var nordirske Daryl Gurney, der for anden dag i træk tabte i første runde. Dermed har den nordirske Premier League-profil blot vundet to kampe på ProTouren i 2020, og ligner i det hele taget en skygge af sig selv, sammenlignet med nogenlunde samme tidspunkt sidste år, hvor han blandt andet vandt karrierens første Europa Tour-titel.

Også Michael Smith og Dave Chisnall var blandt de profiler, der i dag tabte i første runde.

Du kan se de afgørende resultater fra søndagens ProTour her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes her.


Kvartfinaler
Danny Noppert (98,3) 6-4 (94,4) Michael van Gerwen
Krzysztof Ratajski (106,5) 6-4 (100,2) Gabriel Clemens
Ian White (97,0) 6-3 (97,4) Mensur Suljovic
Peter Wright (112,8) 6-2 (87,2) Maik Kuivenhoven

Semifinaler
Krzysztof Ratajski (103,1) 7-2 (95,8) Danny Noppert
Ian White (97,1) 7-6 (103,8) Peter Wright

Finale
Krzysztof Ratajski (98,4) 8-7 (99,6) Ian White

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*