24-årig stormer ind i top 10 på Søren Søgaard ranglisten – Per Laursen fortsat i top

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC

24-årige Simon Bak stormer 10 placeringer frem på den opdaterede Søren Søgaard-rangliste. Per Laursen indtager fortsat førstepladsen.

Det er ikke mere end blot tre år siden, at Simon Bak debuterede i de danske divisioner. Siden da er det gået hurtigt for den blot 24-årige sønderjyde, der tilbage i marts blev udtaget til det danske U25-landshold, alt imens han for en måned siden blev nummer tre ved Lido Viking Masters, efter det lykkedes ham og resten af Fluen Dartklub at rykke op i landets bedste dartrække.

Netop oprykningen til 1. division er i øvrigt gået over al forventning for den sønderjyske klub, der i skrivende stund er placeret på førstepladsen efter fire sejre og en enkelt uafgjort. Med 15 sejre ud af 20 kampe har Simon Bak været en væsentlig årsag til Fluens succes, og den gode sæsonstart bidrager da også til, at Simon Bak stormer ind som nummer seks på Søren Søgaard-ranglisten. Ved den seneste opdatering af ranglisten var han i øvrigt placeret som nummer 16.


Hvad er Søren Søgaard-ranglisten?
Søren Søgaard-Ranglisten, der foreløbigt tæller 1462 dartspillere, er udarbejdet af Martin Hawkins, og tager højde for alle spillere i den løbende turnering i Dansk Dart Union. Spillernes rating er baseret på en kombination af hvor mange kampe og legs de respektive spillere vinder og taber, samt hvor mange pile spillerne bruger på at vinde deres legs. Derudover indeholder ranglisten en algoritme, der forsøger at udligne forskellene mellem hvilke rækker de respektive spillere spiller i.


Dermed er Simon Bak også den eneste spiller under 30 år, der er repræsenteret i ranglistens top 10. Den næstbedst placerede spiller under 30 år er den 23-årige landsholdsspiller Daniel Jensen, der indtager 17. pladsen på ranglisten efter at være faldet to placeringer siden september.

Per Laursen fortsat i top

I toppen af ranglisten er det fortsat Per Laursen, der indtager førstepladsen. Forespringet ned til andenpladsen er dog blevet mindre, efter Nicolai Olsen har haft en god periode i 1. division, og blandt andet står noteret for et gennemsnit på 18,50 dart per vundet leg, hvilket er det laveste af alle spillere i 1. division, der har spillet mere end fire kampe.

Nedenfor kan man se top 10 på Søren Søgaard-ranglisten. Den samlede rangliste kan ses på dartistik.dk.

Top 10 på Søren Søgaard ranglisten

1. Per Laursen (Potten) (-)
2. Nicolai Olsen (Holbæk) (+3)
3. Dennis Lindskjold (Fluen) (+1)
4. Daniel Vogt (Aabenraa) (-1)
5. Mogens Christensen (Potten) (-3)
6. Simon Bak (Fluen) (+10)
7. Niels-Jørgen Hansen (-)
8. Jimmy Mortensen (stifterne) (+1)
9. Anders Zaar (Kælderen) (+1)
10. Tom Veje Kristensen (Aros) (+2)

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*