Fornem opbakning: 11.500 kroner indsamlet til det danske JDC-landshold

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC Nordic & Baltic

Otte danske ungdomsspillere deltager i næste uge ved PDC’s junior-verdensmesterskab. I den forbindelse er det lykkedes at indsamle 11.500 kroner som økonomisk støtte til landsholdet.

Mellem den 24.-26. september afholdes PDC’s verdensmesterskab for ungdomsspillere. Her vil Danmark være repræsenteret med otte drengespillere, hvilket samtidig er første gang nogensinde, at Danmark deltager ved ungdomsverdensmesterskabet.

Modsat de WDF-landsholdsturneringer som Dansk Dart Unions landshold deltager ved, så er der ikke noget forbund, der dækker landsholdsudgifterne for de otte danske drengespillere ved PDC’s juniorverdensmesterskab. Tværtimod har samtlige spillere selv skulle stå for betaling af deres respektive udgifter, der blandt andet inkluderer flybilletter til værtsnationen Gibraltar.

Heldigvis for de danske spillere, så er det dog lykkedes at indsamle 11.500 kroner i økonomisk støtte til spillerne. Indsamlingen er orkesteret af den danske formand for PDC Nordic & Baltic, Michael Frydendal, der imidlertid understreger, at indsamlingen på ingen måde er forbundet med PDCNB, men i stedet udelukkende skal anses som et privat foretagende.

– I forbindelse med Danish Darts Open bad jeg nogle af PDC-spillerne skrive deres autografer på nogle trøjer. Allerede dengang var der jo en mulighed for, at vi kunne få et dansk landshold med til verdensmesterskabet, men med bevidstheden om, at spillerne selv skulle stå for at betale udgifterne. Så jeg fik en idé om, at man kunne afholde en auktion af de her spillertrøjer, og at det ville kunne bidrage med økonomisk støtte til spillerne, fortæller Michael Frydendal til Dartnyheder.dk.

At det på nuværende tidspunkt er lykkedes at indsamle 11.500 kroner, havde Michael Frydendal dog langt fra turde håbe på.

– Nej, det havde jeg dælme ikke. Det er jo helt vildt. Jeg havde måske håbet på, at hver trøje ville kunne sælges for omkring 1.000 kroner, hvis vi var heldige. Buddene har dog været meget højere, end vi havde håbet, og så er der ovenikøbet en række af dem, der blev overbudt, der har skrevet tilbage, at de gerne ville donere direkte i stedet. Det har været vildt positivt, uddyber Frydendal.

Danmark deltager med to landshold bestående af fire spillere på hvert, når holdverdensmesterskabet begynder på tirsdag. Herudover afvikles singleturneringen ‘International Open’ om onsdagen, alt imens den officielle VM-singleturnering afholdes om torsdagen. Finalen vil dog første blive spillet lørdag den 21.december i forbindelse med PDC’s senior-verdensmesterskab i Alexandra Palace.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*