Optakt: I dag skal vinderen af Melbourne Darts Masters findes

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er andendagen ved Melbourne Darts Masters og derfor skal vinderen findes af dette års turnering.

Første runde gik forholdsvis fredeligt igår, da stort set alle favoritter klarede sig igennem til kvartfinalerne. Den eneste favorit, på papiret, som ikke gik videre var James Wade. Englænderen formåede endnu en gang at tabe til Damon Heta, denne gang med hele 6-1.

Det betyder altså, at dagens kampe er nogle stjernespækkede af slagsen. Peter Wright starter med at møde Raymond van Barneveld. Peter Wright, som vandt turneringen sidste år, mødte også Raymond van Barneveld i sidste års kvartfinale, hvor det blev til en sejr på 10-4. I år spilles der kun bedste af 15 legs, og altså ikke 19 ligesom sidste år. Faktisk har Peter Wright vundet de sidste fem indbyrdes opgør, men hvis ‘Barney’ kan ramme sit niveau fra igår, hvor han snittede 106.13, så har han en rigtig god chance for at vinde denne kamp, da Peter Wright langt fra imponerede igår.

Efterfølgende får vi det opgør, som mange betragter som det største opgør i dartsporten i disse år, nemlig Michael van Gerwen mod Gary Anderson. De to har igennem tiden spillet nogle uhyr spændende kampe, men faktisk bliver dette deres første opgør i 2019. Således har de ikke mødt hinanden siden semifinalen ved VM, hvor Michael van Gerwen meget overbevisende vandt med 6-1 i sæt. Begge spillere havde ikke de store problemer med at spille sig videre fra første runde, omend man bestemt har set bedre niveau fra begge spillere.

Ligesom James Wade havde muligheden igår, så har Rob Cross i dag muligheden for at få revanche mod Damon Heta. De to som spillede finale i sidste weekend skal således op mod hinanden i dagens tredje kvartfinale. Rob Cross spillede langt under vanlig niveau igår, men da modstanderen ikke gjorde det store for at presse, var det ikke nødvendigt at finde et højere niveau. Til gengæld kommer Damon Heta med en masse selvtillid, da han snittede lige under 100 mod James Wade og dermed beviste, at formen stadig fortsætter efter sidste uges triumf i Brisbane.

Den sidste kvartfinale står mellem Daryl Gurney og Simon Whitlock. Begge spillere spillede med et ganske fornuftigt niveau igår, hvor Daryl Gurney snittede lige over de 96 og Whitlock lige over de 97. De to spillere har ikke mødt hinanden siden november sidste år, hvor de mødte hinanden ved World Series Darts Finals. Her vandt Simon Whitlock med 6-5. Opgøret har dog næppe nogen betydning for dagens kamp, som godt kunne blive lidt af et festfyrværkeri, hvis de to rammer minimum samme niveau som igår.

Alle dagens kampe kan følges på TV3 Sport og PDC.tv fra klokken 10:30.

Lørdag den 17. august (10:30)
Kvartfinaler
Peter Wright v Raymond van Barneveld
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Rob Cross v Damon Heta
Daryl Gurney v Simon Whitlock

Semifinaler
Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*