For første gang nogensinde: Holbæk vandt det danske mesterskab

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: Claus Halberg/Slangerup Dartklub

For første gang i klubbens historie kan Holbæk kalde sig vindere af det danske mesterskab for klubhold. Fra ventre på billedet: Jørgen Ejlertsen, Brian Christiansen, Nicolai Olsen, Daniel Jensen og Kenneth Byø.

Efter at være endt som toer i grundspillet, lykkedes det alligevel Holbæk Dartklub at vriste guldet fra forhåndsfavoritterne fra Potten Dartklub. Det skete lørdag, da de fire øverst placerede hold fra grundspillet i den bedste danske dartrække skulle afgøre medaljekampen ved slutspillet.

Forud for slutspillet var alle fire holds point fra grundspillet blevet halveret, således at Potten førte an med 27 point, efterfulgt af Holbæk med 26, alt imens Lido og Aabenraa fulgte efter med henholdsvis 23 og 21 point.

Det lå hurtigt klart, at guldet – som forventet – skulle fordeles mellem Potten og Holbæk, idet de to klubber lagde ud med snævre sejre på 9-7 over henholdvis Aabenraa og Lido. Noget overraskende så led begge klubber imidlertid et par heftige nederlag i de efterfølgende kampe, idet Potten måtte indkassere et ydmygende nederlag på 3-13 til Lido, alt imens Holbæk tabte overbevisende med 5-11 til Aabenraa.

Dermed skulle guldet afgøres i klubbernes sidste, indbyrdes opgør. Til den lejlighed havde Potten valgt at forstærke holdet ved at skifte Per Laursen ind på bekostning af Lars Helsinghof.

Den femdobbelte danmarksmester formåede dog ikke at gøre en nævneværdig forskel, idet han blot blev noteret for to sejre, hvilket var blandt årsagerne til, at Holbæk i sidste ende vandt kampen 9-7.

Allerede fra start lagde Holbæk sig i front med stillinger på 2-0, 3-1, 4-2 og sågar 6-2. Herfra fik Potten imidlertid spillet sig tilbage i opgøret, hvor stillingen var 8-6 inden de to sidste kampe. Dermed havde Potten fortsat muligheden for at sikre sig guldet for tredje år i træk, såfremt de formåede at hive et uafgjort resultat i land.

Det uafgjorte resultat blev imidlertid aldrig en realitet. Takket være en afgørende 3-2 sejr af Nicolai Olsen over Justin Thurley, så lykkedes det Holbæk at afgøre kampen til stillingen 9-7. En stilling der definitivt sendte guldet til Sjælland.

Daniel Jensen en afgørende faktor

Alt imens Nicolai Olsen stod for den afgørende sejr, så var særligt 23-årige Daniel Jensen en afgørende faktor for Holbæk-mandskabet.

I klubbens indledende 9-7 sejr over Lido Dartklub vandt landsholdsspilleren, som den eneste på sit hold, således alle sine fire individuelle kampe. Også Kenneth Byø var i den forbindelse i fornemt spilhumør med tre sejre, alt imens Nicolai Olsen og Brian Christiansen hver især måtte nøjes med en enkelt.

Mens Kenneth Byø altså var godt kørende i første kamp, så måtte han tage til takke med fire rene nederlag i den afgørende kamp mod Potten. Til gengæld formåede både Daniel Jensen, Nicolai Olsen og og Brian Christiansen at vinde tre ud af deres respektive fire kampe, hvilket som bekendt var nok til den samlede sejr. I den forbindelse stod Daniel Jensen for en af slutspillets flotteste sejre, da han besejrede Per Laursen 3-1 med legs vundet i 14, 12 og 17 dart, mens Per Laursen vandt sit enlige leg i 15 dart.

Niels-Jørgen Hansen med flest sejre

Bronzekampen blev afgjort i lige så dramatisk stil som guldkampen. Her kunne Lido Dartklub nøjes med en uafgjort, men takket være en 9-7 sejr til Aabenraa, så endte Horsens-klubben for andet år i træk uden DM-medaljer. Her var særligt Niels-Jørgen Hansen med til at sikre sejren, idet han vandt alle sine fire kampe. På imponerende vis formåede Niels-Jørgen Hansen i øvrigt at vinde 11 af sine i alt 12 kampe ved slutspillet, hvor kun Holbæks Brian Christiansen formåede at besejre sønderjyden.

Daniel Jensen blev dagens spiller

Selvom Niels-Jørgen Hansen var den markant mest vindende spillet ved slutspillet, så var det ifølge Dartistik-ranglisten alligevel Daniel Jensen der løb med titlen som ‘dagens spiller’, hvilket skal ses som konsekvens af, at Holbæk-spilleren endte med en væsentligt bedre statistik over sine vundne legs (18,61). Kun Mogens Christensen endte med en bedre statistik over vundne legs (18,28), men formåede imidlertid blot at vinde halvdelen af sine kampe.

Du kan se Dartistik-ranglisten her nedenfor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*