Dave Chisnall besejrer Glen Durrant i finalen ved Players Championship 2

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

På en dag med historisk mange 9-dartere, sikrede Dave Chisnall sig karrierens 13. turneringssejr i PDC.

Et år, seks måneder og fem dage. Så lang tid skulle der gå fra Dave Chisnalls seneste turneringssejr, til han i dag vandt sin 13. titel i PDC. Dermed er verdensranglistens nummer 12 nu den 16. mest vindende spiller i PDC’s historie.

Chisnalls længe ventede turneringssejr kom i hus efter en dramatisk finale mod den tredobbelte Lakeside-vinder, Glen Durrant. Som statistikkerne vedrørende de to finalisters gennemsnit afslører, så var det andre ikke fremragende nedspil der gjorde kampen speciel. Til gengæld missede Chisnall fire matchpile ved stillingen 7-5, men takket være en forrygende 170-lukker fik Durrant bragt spændingen tilbage i opgøret, inden den 48-årige englænder fik udlignet til 7-7. Til trods for et fornuftigt nedspil i sidste leg, så fik Durrant imidlertid aldrig chancen på doublen, inden ‘Chizzy’ lukkede og slukkede med en 16-darter i eget udlæg.

Det havde ellers været en spektakulær præstation, såfremt Durrant havde sejret i finalen. En samlet sejr ville nemlig have betydet, at Durrant ville være gået i fodsporene på Stephen Bunting, der i 2014 vandt en titel i PDC efter sin blot anden turneringsdeltagelse, efter kort forinden at være skiftet fra BDO som forsvarende verdensmester.

Til trods for nederlaget, så kan Durrant imidlertid glæde sig over, at han hurtigt har formået at afkræve sine modstanderes respekt i PDC, og dermed må forventes at have selvtilliden i behold, når han på torsdag afløser Gary Anderson og møder Daryl Gurney i Premier League.

Søndagens turnering blev dog historisk under alle omstændigheder, idet der blev lavet hele fire 9-dartere undervejs. Først af det hollandske stortalent, 20-årige Geert Nentjes, der blev efterfulgt at 28-årige Chris Dobey, inden den senere vinder, Dave Chisnall, lavede sin karrieres ottende 9-darter. Til sidst lykkedes det så gårsdagens vinder, Michael van Gerwen, at lande en 9-darter undervejs i sit kvartfinalenederlag til Jonny Clayton.

Michael van Gerwens nederlag til Jonny Clayton er i øvrigt hollænderens første nederlag i 2019. Nederlaget blev en realitet efter en fornem præstation af waliseren, der med 106,5 i snit vandt kampen 6-3. Clayton tabte dog den efterfølgende semifinale til den senere turneringsvinder.

Dave Chisnalls vej til sejrsskamlen blev påbegyndt med en 6-4 sejr over Nathan Aspinall. Dermed har den unge englænder, der i december spillede sig i semifinalen ved PDC’s verdensmesterskab, fået en dårlig start på 2019, idet han i går røg ud allerede i anden runde.

Efter sejren over Aspinall fik Chisnall hevet en snæver 6-5 sejr i land mod Luke Humphries, inden han besejrede østrigske Rowby-John Rodriquez med cifrene 6-2.

Herefter blev modstanden markant stærkere, men i en uskøn kamp sejrede Chisnall 6-3 over den tidligere verdensmester, Rob Cross, inden han med slutresultatet 6-5 vandt et tæt og medrivende opgør mod James Wade, hvorefter semifinalen blev vundet med 7-5 over Jonny Clayton, inden lettelsen altså kunne forløses med en finalesejr over Glen Durrant.

I den modsatte ende af resultatlisten, så havde Raymond van Barneveld endnu en dårlig dag på kontoret, da han med et yderst beskedent gennemsnit på 85,14 tabte sin første kamp til Steve West. Også Simon Whitlock tabte allerede i første runde, hvilket han gjorde for anden dag i træk. Det samme gør sig i øvrigt gældende for Dimitri van Den Bergh, der heller ikke formåede at vinde en kamp denne weekend.

Viceverdensmesteren, Michael Smith, tabte i øvrigt ligeledes sin første kamp i søndagens turnering, da han blev hængt til tørre med et 6-0 nederlag til Keegan Brown.

Du kan se samtlige statistikker og kampresultater fra både lørdagens og søndagens Players Championship-turneringer på DartConnect.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*