Sådan endte den europæiske Q-school

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Darius Labanauskas var blandt vinderne ved den europæiske Q-school.

Der kommer ikke til at være nogen danske Tour Card-indehavere i 2019. Til gengæld kan PDC Nordic & Baltic glæde sig over at have hele tre spillere med på PDC’s ProTour næste sæson, idet Darius Labanauskas, Madars Razma og Marko Kantele alle sikrede sig et Tour Card i løbet af de seneste fire dages turneringer.

Mens Darius Labanauskas vandt sit Tour Card ved at vinde den sidste ud af i alt fire turneringer, så sikrede Madars Razma og Marko Kantele sig deres respektive Tour Cards ved at toppe Q-school ranglisten. Her vil minimum fire Tour Cards gå til de højest placerede på Q-school ranglisten, med mulighed for flere, alt afhængig af hvor mange spillere der tilmelder sig den britiske Q-school.

Mens Niels Heinsøe og Niels-Jørgen Hansen hver især sikrede sig fire point til Q-school ranglisten, så formåede Ivan Springborg aldrig at spille sig længere end til anden runde ved de fire turneringer. Dermed fik han ikke opsamlet nogen point.

Selvom ingen af de tre danskere altså var i nærheden af at vinde et Tour Card, så var der gode præstationer undervejs. Blandt andet spillede Niels Heinsøe sig kvartfinalen i lørdagens turnering, mens Niels-Jørgen Hansen leverede en fornem præstation i sin 5-3 sejr over Vladimír Zatko i søndagens turnering, idet danskeren vandt kampen et gennemsnit på 95,3. Derudover kan dansker-trioen glæde sig over, at de nu har mulighed for at deltage på PDC’s Challenge Tour, alt imens de kan deltage gratis ved PDCNB’s kvalifikationsturneringer til Europa Touren. Til gengæld måtte de dog sande, at de ikke havde niveauet, til for alvor at gøre sig gældende på kvalifikationsskolen.

Du kan se den fulde Q-school rangliste her nedenfor:

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*