Peter Wright ude af VM – Dave Chisnall lever endnu

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright er ude af VM, efter han sent søndag aften blev besejret af spanske Toni Alcinas. 

Det kan godt ske, at 2018 har været Antonio Alcinas bedste sæson i spanierens professionelle karriere. Alligevel var det formentlig de færreste, der havde spået, at ‘El Dartador’ skulle være manden, der satte en stopper for Peter Wrights VM-drømme.

Det var ikke desto mindre det der skete, da Alcinas søndag aften tog fusen på diverse eksperter, og derfor nu er klar til anden runde ved karrierens fjerde VM-deltagelse.

Det var særligt missede doublepile der gjorde udslaget i kampens indledning, hvor Alcinas sikrede sig en overraskende føring på 2-0 i set. Herfra fik Wright imidlertid langt bedre styr på sit spil, alt imens Alcinas fik betydeligt svære ved at finde sine tripler. Det udnyttede Wright til at reducere til stillingen 2-1, og momentumnet så umiddelbart ud til at være skiftet på ny.

Kampen fik dog endnu et tvist, idet Alcinas med forrygende timing, i eget udlæg, afgjorde fjerde sets afgørende leg på blot 13 pile. Dermed er verdensranglistens nummer tre ude af VM 2019, hvilket betyder, at han mister adskillige ranglistepoint, efter han nåede semifinalen i 2017. Omvendt lever VM-drømmen nu for alvor for Alcinas, der i turneringens tredje runde møder vinderen af opgøret mellem Jim Long og Benito van de Pas.

Også Dave Chisnall er klar til tredje runde, efter han besejrede Josh Payne i et yderst medrivende opgør, hvor Chisnall leverede et suverænt comeback, og med tre vundne set i træk fik hevet en 3-2 sejr i land.

Dagens første sejr gik imidlertid til tyske Gabriel Clemens, der uden større problemer besejrede Aden Kirk i et middelmådigt opgør. Herefter var der både irsk og nordirsk succes, idet William O’Connor og Brendan Dolan hver i sær sikrede sig en 3-0 sejr over henholdsvis hollandske Yordi Meeuwisse og kinesiske Yuanjun Liu.

Videre er desuden det engelske stortalent Luke Humphires, der besejrede sin landsmand Adam Hunt.

Også PDC Nordic & Baltic fik sig noget at juble over, idet Darius Labanauskas vendte stillingen 0-1 til 3-1 i sin VM-debut mod Matthew Edgar, hvorefter Ross Smith besejrede publikumsfavoritten Paul Lim med samme cifre.

Resultater fra søndag den 17. december:

Gabriel Clemens (83,27) 3-0 (80,31) Aden Kirk
William O’Connor (87,12) 3-0 (84,3) Yodi Meeuwisse
Brendan Dolan (86,63) 3-0 (78,45) Yuanjun Liu
Dave Chisnall (95,58) 3-2 (98,49) Josh Payne
Luke Humphires (97,58) 3-0 (81,4) Adam Hunt
Darius Labanauskas (93,57) 3-1 (83,41) Matthew Edgar
Ross Smith (91,89) 3-1 (91,28) Paul Lim
Antonio Alcinas (93,12) 3-1 (94,7) Peter Wright

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*