Optakt: Michael van Gerwen træder ind i VM-turneringen

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Det er blevet lørdag, men det betyder ikke, at darten holder fri. Otte kampe er på dagens program.

Med Gary Andersons sejr i går, er ingen af de store navne endnu røget ud af turneringen. I aften skal Michael van Gerwen gøre dem kunsten efter.

Inden han skal på scenen, er der dog syv andre kampe.

Eftermiddagssession

Richard North v Robert Marijanovic
Den første kamp står mellem to herrer, som har prøvet det før. Richard North debuterede ved VM sidste år, hvor Robert Marijanovic’ eneste deltagelse ligger tilbage i 2015. De to spillere har i denne sæson gjort sig gældende ved Players Championship og på Europa Touren. Det er dog ikke blevet til nogen turneringssejre for de to, hvorimod et par ottendedels-finaler står tilbage som de bedste resultater. En jævnbyrdig kamp kunne nemt være i vente.

Mickey Mansell v Jim Long
Den første mand fra den anden side af Atlanten skal i aktion i dag. Jim Long har således kvalificeret sig som den bedste canadier på CDC’s rangliste. Han skal op mod Mickey Mansell, som tidligere har deltaget ved VM to gange. Mickey Mansell har ligesom mange af de andre i første runde, primært gjort sig til Players Championship-events og på Europa Touren i denne sæson. Særligt nordireren har haft en godkendt sæson, der blandt andet bød på en enkelt turneringssejr, da han besejrede Adrian Lewis i finalen ved et Players Championship-event. Mansell vil da også være favorit til at trække sig sejrrigt ud af lørdagens andet opgør.

Josh Payne v Jeff Smith
Josh Payne går ind til denne første runde med et af sine bedste resultater i bagagen. Englænderen formåede således at nå kvartfinalen ved Grand Slam of Darts for knap en måned siden. Englænderen skal op mod canadiske Jeff Smith, som kvalificerede sig via den nordamerikanske kvalifikation. Jeff Smith har tidligere været i finalen ved Lakeside, og har derudover også vunder WDF’s verdensmesterskab. Han har dog ikke de store resultater af prale af i PDC-regi, hvor han i denne sæson har gjort sig på Challenge Touren, da han ikke sikrede sig et Tour Card under dette års Q-school.

Max Hopp v Danny Noppert
Eftermiddagen bliver lukket ned med denne anden runde kamp, hvor tyske Max Hopp skal op mod hollandske Danny Noppert. Hollænderen spillede sig sikkert videre med sin 3-0 sejr over Royden Lam i går, hvor manden fra Hong Kong kun fik et leg i hele kampen. Noppert imponerede med et snit på lidt over 96, så han må gå ind til dette opgør med en masse selvtillid. Max Hopp går imidlertid ind til dette VM på bagkant af sin bedste sæson nogensinde, hvor tyskeren har vundet både German Darts Open og Players Championship 19. Derudover nåede han også semifinalen ved dette års European Championship. Men titler er ikke nødvendigvis ensbetydende med en favoritværdighed. Rammer Danny Noppert samme niveau som i går, så skal Max Hopp være klar fra start. Når det er sagt, så vil Max Hopp være marginal favorit forud for opgøret.

Aftensession

Toni Alcinas v Craig Ross
Spanske Toni Alcinas starter aftensessionen, når han skal op mod newzealandske Craig Ross. Craig Ross var oprindeligt ikke kvalificeret til turneringen, da han i den newzealandske kvalifikation tabte finalen til Tahuna Irwin. Irwin har dog været nødt til at trække sig fra turneringen, og derfor har Craig Ross fået pladsen. Toni Alcinas er den klare favorit i dette opgør, omend det på forhånd tegner til at blive en tæt affære.

Ryan Searle v Stephen Burton
Dette kunne nemt blive et af de tættere opgør. Ryan Searle er et navn, som fra tid til anden er dukket op i denne sæson, blandt andet med en finale og en semifinale ved to Players Championship-events. Han har samtidig også deltaget ved et par turneringer på Europa Touren og senest var han også deltagende ved Grand Slam of Darts og Players Championship Finals, dog uden den store succes. Stephen Burton havde lidt mere succes ved Players Championship Finals, hvor han nåde blandt de sidste 16. Derudover har det ikke været den helt store sæson for Stephen Burton.

Keegan Brown v Karel Sedlacek
Keegan Brown skal herefter op mod tjekkiske Karel Sedlacek. Karel Sedlacek kvalificerede sig til turneringen gennem den østeuropæiske kvalifikation. Tjekken har igennem sæson deltaget ved World Cuppen og to turneringer på Europa Touren. Derudover vandt han Czech Open i år. Keegan Brown, som tidligere har vundet U23-VM, har i denne sæson spillet sig frem til nogle af de bedste resultater i sin karriere. Han kom således blandt de sidste 32 ved både Players Championship Finals og UK Open. Den unge englænder har altså noget mere erfaring med den store scene, og mon ikke det kan blive en fordel i aften.

Michael van Gerwen v Alan Tabern
Michael van Gerwen lukker dagen af, når han møder Alan Tabern. Alan Tabern sikrede sig en plads i anden runde ved at slå Raymond Smith i gårsdagens kamp med 3-2. Alan Tabern spillede her med et fint snit på lige over de 91, men han skal nok endnu højere op, hvis han skal have en chance i aften, idet Michael van Gerwen selvsagt er kæmpe favorit til opgøret. Selvom hollænderen har virket lidt mere menneskelig i denne sæson, har han alligevel vundet 19 individuelle turneringer, så der er ingen tvivl om, at han favorit – ikke bare i aften, men også til den samlede VM-sejr.

TV3 Max viser de fire aftenkampe i dag fra klokken 20:00. Eftermiddagskampene kan ses på Viaplay fra klokken 14:00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*