Michael van Gerwen: Gary Anderson er den eneste der kan stoppe mig

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Steve Welsh

Gary Anderson er ifølge Michael van Gerwen den eneste der har niveauet til at udfordre ham, når van Gerwen er i topform.

Verdensranglistens nummer et, Michael van Gerwen, siger, at kun Gary Anderson kan afholde ham fra at vinde sin tredje VM titel, såfremt hollænderen rammer sit topniveau ved VM. Det udtaler hovedpersonen til det irske medie RTE.

PDC’s verdensmesterskab begynder officielt torsdag den 13. december, og her håber Michael van Gerwen at genvinde den titel, han vandt tilbage i 2014 og 2017.

– Alle ved, at når jeg er på 100%, så er der kun én der kan udfordre mig, og det er Gary Anderson, udtaler Michael van Gerwen, der til gengæld mener, at det kun er ham selv han kan bebrejde, såfremt han taber til andre end Anderson.

– De er alle (de øvrige spillere, red.) nødsaget til at præstere på deres bedste niveau, hvis de skal besejre mig, og det ved de. Det er der ikke noget nyt i, uddyber han.

– Det her VM er meget betydningfuldt for mig. Jeg er nødt til at være sikker på, at jeg er forberedt. Det er den vigtigste tid på året, og jeg ser frem til det, fortæller Michael van Gerwen, der til trods for at have ligget nummer et på verdensranglisten siden 2014 blot er noteret for to VM-titler.

– De sidste to måneder har ikke været hvad jeg havde håbet på, men resultaterne har alligevel været fine, og jeg spiller godt. Jeg skal bare forsikre mig, at de sidste procenter bliver taget i brug.

Som VM-lodtrækningen har taget sig ud, vil Michael van Gerwen og Gary Anderson først kunne mødes i en eventuel semifinale. Før det, kan han dog risikere at støde ind i spillere som Adrian Lewis, James Wade og Raymond van Barneveld. Det er dog ikke noget der forskrækker den dobbelte verdensmester.

– De kommer til at stå overfor en hård opgave, hvis de møder mig, udtaler han.

Michael van Gerwen er i øvrigt en af tre spillere som er noteret for to VM-titler, idet også Gary Anderson og Adrian Lewis har sejret i Ally Pally to gange i karrieren. ‘MVG’ mener dog ikke, at han behøver vinde endnu en VM-titel, for at træde ud af skyggen på de to andre.

– Folk siger altid, at du bliver bedømt på hvor mange VM-titler du har, udtaler van Gerwen, foruden sine VM-titler har vundet to Matchplay-trofæer, fire Grand Prix-titler, fire Grand Slams og fire Premier Leagues.

– Det er ikke kun VM der tæller. Jeg har vundet over 150 rangliste-turneringer i PDC. Jeg har stor respekt for Adrian Lewis, men hans talent taget i betragtning, så har han ikke vundet nok, afslutter Michael van Gerwen, der er den næstmest vindende spiller i PDC nogensinde, kun overgået af Phil Taylor.

Michael van Gerwens VM begynder lørdag den 15. december, hvor han møder vinderen af indspilskampen mellem Alan Tabern og Raymond Smith.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*