Optakt: Finaledagen ved European Championship

Tekst: Mads Plagborg Magnussen

Foto: PDC

Vinderen af dette års European Championship skal findes, og det bliver ikke en fra verdens top to.

Det er tid til den sidste dag ved dette års European Championship, og hvilken turnering det har været. Flere af favoritterne er blevet slået ud, og for første gang, har en tysker nået kvartfinalen ved en TV-transmitteret PDC-turnering.

Det gjorde han, Max Hopp, ved at slå James Wilson med 10-7 i en meget spændende kamp, hvor tilskuerne nok en gang viste deres sympatiforhold. Derudover vandt også James Wade og Darren Webster deres respektive kampe. Mest overraskende var Gerwyn Price, som vandt sin kamp over Dave Chisnall med imponerende 10-5.

I dag står den så på kvartfinaler fra eftermiddagen, efterfulgt af semifinaler og finale i aften.

Først skal vi have Steve West i aktion. Her skal han op mod Simon Whitlock. De to spillere møder sjældent hinanden, men det er dog Simon Whitlock, som har flest indbyrdes sejre. Steve West er dog ikke manden, som lader sig slå ud af statistikker. Som vi så den anden dag, kan man sagtens slå Michael van Gerwen, selvom man aldrig har slet ham før. Simon Whitlock kommer dog ind til denne kamp med en sejr over Peter Wright, hvor niveauet slet ikke var godt. Så hvis man skal udlede noget, så har Steve West gode muligheder i denne kamp.

Eftermiddagens anden kamp står mellem Rob Cross og Joe Cullen. Rob Cross er turneringens helt store favorit med Michael van Gerwen og Peter Wright ude af turneringen. Han skal dog op mod Joe Cullen, som har vist et rigtig flot niveau i løbet af turneringen, blandt andet med en flot 10-4 sejr over Michael Smith. Rob Cross har haft det noget nemmere mod Danny Noppert og Richard North. Det bliver altså den første store modstand for Rob Cross i aften, og med den svingende sæson han har haft, så er intet sikkert i dette opgør.

Darren Webster skal herefter op mod Max Hopp. Darren Webster kan til tider være en ilter mand, til trods for hans store smil. Det iltre temperament skal dog ligges helt væk i aften, hvis han skal have chance mod Max Hopp. Tyskeren vil nemlig nok en gang have det tyske publikum i ryggen, og det kan nemt blive ubehageligt for Darren Webster. Samtidig bliver Max Hopps niveau løftet af publikum, så denne kamps udfald kommer til at afhænge utrolig meget af, om Webster kan holde hovedet koldt.

Den sidste kamp i eftermiddag er mellem James Wade og Gerwyn Price. Begge spillere har haft et langt 2018, men det virker til, at de begge efterhånden har fundet storformen igen. Der er altså lagt op til en kamp, som nemt kunne blive en lang og tæt affære. De to spillere er da også meget lige, når man kigger på indbyrdes kampe, så har James Wade vundet fire, mod Gerwyn Prices tre. Om Price skal udligne statistikken i dag, det må tiden vise.

Alle kvartfinaler spilles bedst af 19 legs. Semifinaler og finalen, spilles bedst af 21 legs.

Alle kampe kan ses på PDC.TV eller Viaplay fra klokken 13.45 og igen 20.00. Få det fulde overblik herunder:

Søndag d. 28. oktober
Eftermiddagssession

Kvartfinaler
Steve West v Simon Whitlock
Joe Cullen v Rob Cross
Darren Webster v Max Hopp
James Wade v Gerwyn Price

Aftensession
Semifinaler
West/Whitlock v Cullen/Cross
Webster/Hopp v Wade/Pric

Finale

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*