Michael van Gerwen dumper ud af top fire i Premier League

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

michael van gerwen mvg
Foto: Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen er for første gang i karrieren i fare for ikke at kvalificere sig til semifinalerne i Premier League.

Verdensetteren Michael van Gerwen led i går sit tredje nederlag i sine eneste fire Premier League kampe, idet den 31-årige hollænder tabte 8-4 til Gerwyn Price.

Dermed ryger ‘MVG’ ned på femtepladsen i tabellen, hvor han kun har et enkelt point ned til Michael Smith på syvendepladsen.

Læs også: Video: Peter Wright laver karrierens første 9-darter på TV

Det er dog kun to points forskel på Premier Leagues syvende- og andenplads, så det er langt fra udelukket, at Michael van Gerwen kan nå at kvalificere sig til semifinalerne, her hvor der fem runder tilbage af grundspillet.

Til gengæld ser det efterhånden særdeles svært ud for hollænderen, med henblik på at indhente Premier Leagues førsteplads, der fortsat indtages af Glen Durrant. Lykkedes det ikke for Michael van Gerwen, så vil det være første gang siden 2013, at den tredobbelte verdensmester ikke topper Premier League tabellen.

Peter Wright tabte til trods for 9-darter

Men før vi igen stiller skarpt på Michael van Gerwen, så lad os tage en gennemgang af lørdagens kampe.

I gårsdagens første kamp var der således nok at tale om, efter at Peter Wright havde leveret karrierens første 9-darter på TV (som du kan se/gense lige her). Til trods for den suveræne præstation og et gennemsnit på 103,07, så tabte verdensmesteren dog alligevel 8-6 til Daryl Gurney.

Gurney sejr betyder, at nordireren ganske overraskende fortsat holder liv i sine semifinaleambitioner, til trods for at han fortsat indtager Premier Leagues sidsteplads. I samme ombæring rykker Peter Wright ned som nummer fire.

Aspinall indtager andenpladsen

Også 29-årige Nathan Aspinall befinder sig i Premier Leagues bedre halvdel, efter han i går besejrede Michael Smith med cifrene 8-6.

‘The Asp’ havde ellers en særdeles dårlig dag på doublerne, hvor han endte med en beskeden lukkeprocent på 24,24% – alligevel lykkedes det altså at hive to point i land, hvilket sender sidste års UK Open vinder op på Premier Leagues andenplads, alt imens han henviser Michael Smith til syvendepladsen.

Durrant fuldendte fornemt comeback

I lørdagens tredje opgør lykkedes det Premier Leagues nummer et, Glen Durrant, at fuldende et heroisk comeback mod Gary Anderson, således at et truende nederlag blev vendt til en pointdeling.

‘Duzza’ var ellers bagud 7-3 mod en, på det tidspunkt, flyvende Anderson. Herfra faldt den dobbelte PDC-verdensmesters spil dog fuldstændig fra hinanden, hvilket Glen Durrant kynisk udnyttede til at sikre sig selv fire legs i træk og dermed også et uafgjort resultat.

Både Anderson og Durrant er dermed fortsat en del af Premier Leagues top fire, hvor de indtager henholdvis tredje- og førstepladsen.

Missede doubler kostede for MVG

Gårsdagens sidste opgør endte sidenhen, som nævnt, med et nyt nederlag for Michael van Gerwen, der blot har vundet fire ud af ti mulige point siden Premier Leagues genopstart.

Den femdobbelte Premier League vinder er derfor nu ude af Premier Leagues top fire, alt imens Gerwyn Price rykker op på en sjetteplads efter sin overbevisende sejr på 8-4.

Og selvom ‘The Iceman’ var, særligt i kampens begyndelse, var i suveræn form, så ændrer det ikke på, at ‘MVG’ missede usædvanligt mange doubler, og derfor endte med en skuffende lukkeprocent på blot 23,53%.

Michael van Gerwen har dog allerede i aften muligheden for at spille sig tilbage i top fire, når han i aften møder Michael Smith.

Du kan i den forbindelse se en oversigt over alle gårsdagens resultater her nedenfor, mens du også finder kampprogrammet for søndagens kampe, der begynder klokken 20:00 og kan ses live på PDC.tv, Viaplay og TV3 Max.


Premier League resultater runde 11
Daryl Gurney (94,93) 8-6 (103,07) Peter Wright
Nathan Aspinall (96,46) 8-6 (93,74) Michael Smith
Gary Anderson (95,8) 7-7 (97,01) Glen Durrant
Gerwyn Price (95,81) 8-4 (99,19) Michael van Gerwen


Premier League program runde 12
Nathan Aspinall v Gary Anderson
Peter Wright v Gerwyn Price
Michael van Gerwen v Michael Smith
Glen Durrant v Daryl Gurney


Premier League tabellen efter runde 11

#SpillerPointKampeVundetUafgjortTabt+/- (legs)
1Glen Durrant1711731+22
2Nathan Aspinall1311614+5
3Gary Anderson1311533+3
4Peter Wright1211524+5
5Michael van Gerwen1211605+4
6Gerwyn Price1111434+10
7Michael Smith1111515+5
8Daryl Gurney811326-11
9Rob Cross59135-14


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*