Kongen er tilbage på tronen: Michael van Gerwen vinder VM for tredje gang i karrieren

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Michael van Gerwen har tirsdag aften vundet karrierens tredje VM-titel.

Det var en tydeligt følelsesladet Michael van Gerwen, der tirsdag aftens kunne løfte Sid Waddell-trofæet for tredje gang i karrieren. Dermed indtræder den 29-årige hollænder i en fornem klub af spillere, der er noteret for minimum tre VM-titler, bestående af Phil Taylor (16), Eric Bristow (5), Raymond van Barneveld (5), John Lowe (3), John Part (3) og Martin Adams (3).

Michael van Gerwens jubelbrøl blev forløst, efter han i overbevisende stil besejrede den 28-årige englænder, Michael Smith 7-3. Dermed lykkedes det ikke for Michael Smith at revanchere sit nederlag i Premier League finalen tidligere på året – til gengæld kan han glæde sig over at rykke op som nummer seks på verdensranglisten, hvilket er hans højeste placering i karrieren. Derudover følger en præmiecheck på £200.000 – en kende mindre end Michael van Gerwens, der foruden titlen blev honoreret med £500.000, svarende til 4 millioner danske kroner.

Eksperterne havde forinden kampen sagt, at hvis Michael Smith skulle have en realistisk chance for at skabe overraskelsen i karrierens første VM-finale, så ville han være nødsaget til at fastholde -og aller helst forbedre – sin høje checkout-rate under VM, der forinden finalen lød på 44,83%, hvilket var fem procentpoint højere end hans checkout-rate for hele 2018. Det lykkedes dog ikke for den tidligere U23-verdensmester, da særligt i kampens indledning missede et hav af lukkepile, hvilket Michael van Gerwen straffede koldblodigt. Da Michael van Gerwen havde bragt sig foran 2-0 i set, havde han således ramt 6 af sine 12 pile på doublerne, mens Michael Smith blot havde haft held med at ramme doublen på 3 ud af sine 13 forsøg.

Det tydelige hollandske momentum fortsatte efterfølgende ind i kampens tredje set, hvor ‘MvG’ uden besvær bragte sig foran 3-0 i set. På daværende tidspunkt viste Michael Smith tydelige indikationer på, at han var irriteret over ikke at kunne følge med i hverken nedspillet eller på doublerne. En tendens som fortsatte ind i fjerde set, hvor Smith sågar missede fire setpile, for derefter at blive straffet, og derfor kunne se at scoretavlen viste 4-0 til van Gerwen.

Herfra sad man med en fornemmelse af, at ‘MvG’ ville køre en sikker sejr hjem, og meget vel uden at tabe et set undervejs. Ud af det blå lykkedes det imidlertid Michael Smith at levere en 124-lukker, hvilket havde potentiale for at åbne opgøret og vende momentum, da han fik reduceret til 4-1. Et forrygende stærkt sjette set med lukkere på 127, 124 og 70 gav yderligere forventninger til et muligt comeback – desværre for Smith havde englænderen dog svært ved at fastholde sit niveau, hvilket betød, at Michael van Gerwen kunne cruise sig igennem de følgende set, inden han i sidste ende vandt kampen 7-3 med en 32-lukker på double 16. Det er i øvrigt første gang, efter han i 2014 vandt VM titlen med en 72-lukker på double 20, mens han i 2017 afsluttede verdensmesterskabet på bullseye med en 85-lukker.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*