Vanvittige overraskelser på førstedagen ved UK Open

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Favoritterne faldt som fluer på førstedagen ved UK Open i engelske Minehead.

Peter Wright kommer ikke til at forsvare sit UK Open-trofæ. Det er en realitet, efter at skotten i går, ganske overraskende, tabte 10-9 til den blot 18-årige nordirer, Nathan Rafferty. Peter Wright er dog langt fra den eneste af forhåndsfavoritterne som i går måtte pakke pilene sammen og gulddrømmene i graven.

Mest bemærkelsesværdigt er naturligvis at verdensranglistens nummer ét, Michael van Gerwen, ligeledes måtte kapitulere på førstedagen, hvor han tabte sin første kamp til landsmanden Jeffrey de Zwann med cifrene 10-8. Derudover er også Raymond van Barneveld, Adrian Lewis, Dave Chisnall og Simon Whitlock ude af turneringen efter nederlag til henholdsvis Mervyn King, Dirk van Duijvenbode, Ryan Meikle og Ian White.

Med de mange favoritfald har UK Open indtil nu levet fuldt ud op til sit tilnavn: Dartsportens FA Cup. Turneringen hvor alt er muligt.

Det er dog ikke alle favoritterne som endnu har måttet pakke kufferten. Særligt Gary Anderson og Rob Cross betegnes nu som de altoverskyggende favoritter, hvortil Michael Smith, Corey Cadby og Daryl Gurney ligeledes må ane deres chancer for succes, alt imens spillere som James Wade og Kim Huybrechts må betegnes som “dark horses”.

I fortællingen om de positive overraskelser har 51-årige John Part formået at gå under radaren i skyggen af de mange favoritters nedsmeltning i det ellers sne- og kuldeplagede Sydengland. Den tredobbelte verdensmester deltager i disse dage ved sin første major siden UK Open i 2015, men har på finurlig vis formået at vinde sine første tre kampe, og er nu klar til fjerde runde hvor han møder hollandske Ron Meulenkamp.

Dagens øvrige kampprogram kan ses her nedenfor. Alle kampe kan i øvrigt ses live på Viaplay som sender live fra klokken 13:00, mens TV3 Max sender live fra klokken 13:30-17:25 og igen i aften fra klokken 20:45-00:00.

Fjerde runde
Hovedscenen
Daryl Gurney v Kim Huybrechts
Gary Anderson v Ricky Evans
Rob Cross v Kyle Anderson
Corey Cadby v Martin Schindler

Bane tre
Chris Dobey v Jason Lowe
Mervyn King v Jonny Clayton
Ryan Meikle v Michael Smith

Bane fire
John Part v Ron Meulenkamp
Robert Owen v Nathan Rafferty
David Pallett v James Wade

Bane fem
Steve West v Matthew Edgar
Keegan Brown v Krzysztof Ratajski
Dirk van Duijvenbode v Gerwyn Price

Bane seks
Jamie Hughes v Ian White
Stephen Bunting v Jermaine Wattimena
Paul Hogan v Jeffrey de Zwaan

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*