Mensur Suljovic triumferer på hjemmebane: Vinder Austrian Darts Championship

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Mensur Suljovic blev vandt i går karrierens tredje Europa Tour-titel, da han besejrede Michael van Gerwen i finalen ved Austrian Darts Championship.

International Darts Open 2016, Danish Darts Open 2018 og Austrian Darts Championship 2019.

Alle tre ovennævnte turneringer har det til fælles, at de er blevet vundet af Mensur Suljovic, hvilket gør ham til den femte mest vindende spiller på Europa Touren nogensinde.

Der er dog fortsat lang vej op til Michael van Gerwen på førstepladsen, der selv står noteret for 32 titler. Netop Michael van Gerwen var imidlertid Mensur Suljovic’ finalemodstander, da østrigeren i går triumferede foran sit hjemmebanepublikum i Wien. Her besejrede han således den hollandske verdensetter 8-7 i finalen. Sejren blev en realitet til trods for, at Mensur afsluttede kampen med et gennemsnit på 92,94, hvilket var seks point lavere end Michael van Gerwen.

Turneringssejren bringer i øvrigt Mensur Suljovic op som nummer seks på Europa Tour-ranglisten, der fortsat toppes af Michael van Gerwen. Top 32 på Europa Tour-ranglisten vil kvalificere sig til TV-turneringen European Championship der afholdes i oktober. Her er det værd at bemærke, at spillere som Raymond van Barneveld og Michael Smith i skrivende stund er placeret som nummer 38 og 40, og derfor er nødsaget til at levere et par gode resultater i løbet af sæsonens sidste tre turneringer.

Du kan se alle gårsdagens afgørende resultater ved Austrian Darts Championship her nedenfor.