Glen Durrant banker Michael van Gerwen og vinder Players Championship 15

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

Den tredobbelte BDO-verdensmester vandt i går sin anden PDC-titel, efter at have besejret Michael van Gerwen i semifinalen.

Der var delte meninger om Glen Durrants muligheder for at slå igennem i PDC, da han tilbage i januar sikrede sig et Tour Card, kort efter at have vundet BDO’s verdensmesterskab for tredje gang i træk.

De kritiske miner blev dog hurtigt gjort til skamme, idet Durrant allerede ved sin anden turnering formåede at spille sig i finalen, mens han kort efter sikrede sig karrierens første titel i PDC, da han gik hele vejen ved sæsonens fjerde Players Championship-turnering.

Nu kan den 48-årige englænder så udvide trofæskabet, efter han i går vandt Players Championship 15. Det gjorde han med en overbevisende finalesejr på 8-1 over Darius Labanauskas. Lørdagens PDC-finale var dermed en finale mellem vinderne af Denmark Open anno 2015 og 2016.

Forud for finalesejren over litausike Labanauskas, der i øvrigt var i semifinalen ved den foregående turnering, så hentede Durrant imidlertid en endnu mere imponerende sejr, da den regerende BDO-verdensmester bankede den regerende PDC-verdensmester, Michael van Gerwen, med de ligeledes overbevisende cifre 7-2. Her endte Durrant med et gennemsnit på 101,1, mens ‘MvG’ endte på 99,1.

Mens Darius Labanauskas kan betragtes som en taknemmelig modstander i finalen, så var Michael van Gerwen langt fra den første profil, som Durrant måtte overkomme undervejs i sin titeljagt. Ganske vist startede turneringen blødt ud med to 6-0 sejre over henholdvis Matthew Edgar og Simon Stevenson, men herefter måtte ‘Duzza’ grave væsentligt dybere, da han med tre 6-4 sejre i træk ekspederede Kyle Anderson, Danny Noppert og Michael Smith ud af turneringen, hvilket banede vejen til en plads i semifinalerne.

Den samlede sejr betyder, at Glen Durrant sniger sig op på førstepladsen på Players Championship-rangliste, hvor James Wade, Gerwyn Price og Dave Chisnall henvises til de efterfølgende placeringer. Ranglisten skal dog ses i lyset af, at spillere som Michael van Gerwen, Rob Cross – og i særdeleshed Gary Anderson – har været fraværende ved en større del af turneringerne.

I den forbindelse havde Gerwyn Price i øvrigt valgt at melde afbud til lørdagens turnering. Det samme gjorde sig gældende for Rob Cross, Daryl Gurney, Mensur Suljovic og Gary Anderson.

Blandt lørdagens skuffelser, så er det værd at bemærke, at både Adrian Lewis, Corey Cadby og Jamie Hughes måtte forlade turneringen allerede efter første runde. Mens Lewis og Cadbys exits kan tilskrives middelmådige præstationer, så måtte Hughes trække nitten, eftersom han, til trods for et gennemsnit på 102,85, tabte 6-5 til Raymond van Barneveld.

Også James Wade, Dave Chisnall, Peter Wright og Nathan Aspinall kunne hurtigt pakke pilene sammen, efter de tabte i anden runde. Her leverede Dave Chisnall i øvrigt en 9-darter i sit 6-5 nederlag til Cristo Reyes.

Du kan skabe dig et overblik over resultaterne fra gårsdagens 1/8-finaler og frem her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.com. Weekendens anden og dermed sidste turnering begynder i dag klokken 13:00.