21-årige Harry Ward snød favoritterne og sejrede ved Players Championship 16

Tekst: Daniel Tyge Thybøl

21-årige Harry Ward leverede i dag sæsonens største overraskelse, da han løb med sejren ved Players Championship 16.

21-årige Harry Ward kunne i dag fejre karrierens ubetinget største triumf, da verdensranglistens nummer 88 vandt sin første PDC-titel nogensinde ved sæsonens 16. Players Championship-turnering. Sejren skyder ham 10 placeringer op af verdensranglisten, således at han nu er placeret som nummer 78.

Det var på forhånd ventet, at dagens turnering kunne blive en overraskende en af slagsen, idet en lang række af de største profiler havde meldt afbud til turneringen. Afbud fra både Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson, Mensur Suljovic, Gerwyn Price og James Wade betød, at kun fire spillere fra verdensranglistens top 10 var deltagende. Her tabte Simon Whitlock imidlertid allerede i første runde, alt imens Peter Wright og Michael Smith tabte i henholdvis 1/16- og 1/8-finalerne.

Tilbage var der kun Michael van Gerwen, der ligesom Peter Wright tabte blandt de sidste 32. Det gjorde han efter et overraskende 6-4 nederlag til skotske Robert Thornton, hvor skotten ovenikøbet lavede en 9-darter undervejs. Thornton spillede i det hele taget sin bedste turnering i lange tider, hvilket blandt andet bragte ham frem til sin første semifinale siden juni 2017. Her tabte han imidlertid til 22-årige Max Hopp, der i finalen mod Harry Ward havde muligheden for at vinde sin tredje senior-titel i PDC.

Det var da også tæt på, at Max Hopp kunne glæde sig over endnu en turneringssejr, da han i sidste og afgørende leg havde spillet sig på 36 efter blot 12 pile. Desværre for den tidligere U23-verdensmester, så fik han dog aldrig chancen på en afgørende double, idet Ward afgjorde kampen med en 15-darter i eget udlæg.

Du kan skabe dig et overblik over samtlige resultater fra søndagens 1/8-finaler og frem her nedenfor. Alle øvrige resultater kan findes på DartConnect.com. Næste Players Championship-turneringer spilles i øvrigt den 22.-23. juni.